Termékek Menü
0

Fűszerek légmentes tárolása vákuum alatt

 

 

                   

 

Fűszertartó befőttes üveg vákuum alatt. AirZ vákummozó rendszerrel hosszú távon is légmentesen tartja a fűszereket és megakadályozza a csomósodást.

KOTÁNYI fűszerpor csomósodásmentes tárolása

 

 

A fűszerek, fűszerporok, magok, levelek általában szárított formában kaphatók ill. így is tároljuk azokat.

Bár többnyire szabadon tartva is hosszú szavatossággal bírnak, mégis érdemes meggondolnunk ezek levegőtől elzárt formában történő tárolását.

 

Leginkább azért, mert a por formájú őrölt fűszerek felbontás után a levegő nedvességtartalmát elkezdik felvenni. Ezzel megindul a romlási folyamat, de ettől függetlenül mindig állagromlás következik be, amikor a fűszerpor összeáll s csak nehezen adagolható ki a kívánt mennyiség.

 

A hozzáértők tudják, hogy bizonyos élelmiszerek, mint a rizs, a fűszerek, a hagyma vagy az édesburgonya, alacsony páratartalom és magasabb hőmérséklet mellett tárolhatók huzamosan, emiatt ezek számára nem ideális a

fűszerek légmentes tárolása

Vákuumos fűszertók befőttesüvegekből

hűtés. Abból kiindulva, hogy a rizs felszívja a levegő nedvességtartalmát, egy neves koreai dizájner olyan üvegedényt tervezett, melynek a kupakjához egy kis rizzsel töltött tartályka is tartozik, amely kellőképpen száraz közeget biztosít, így megakadályozza a fűszerek csomósodását.

 

 

Nos, úgy véljük, hogy fölösleges a rizs elszívóképességével kisérletezni akkor, amikor erre kiváló és rendkívül költséghatékony vákuumcsomagoló rendszerünkkel a mellékelt fotókon látható a megoldás. Hiszen a levegő kiszivattyúzásával annak nedvességtartalmát is eltávolítjuk.

A legpraktikusabb fűszertároló v. fűszertartó a befőttesüveg !!!!