Elérhetőségünk

PROTOSIL KFT

☎+36-20-268 2103

☎+36-23-344 882

@ info@vakuumcsomagolo.hu

2071 Páty, Váradi József u. 2.

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Házhozszállítás

házhoz szállítás

GY.I.K.

Utánvételes szállításra van-e lehetőség?

Igen. Kérjük tájékozódjon a jelenlegi szállítási lehetőségeket és költségeket áttekintő oldalon.

 

 

Miért nem kaptam még meg a rendelt terméket?

Nem minden termékből tartunk raktárkészletet. Sok esetben a termék gyártását a megrendelést követően kezdjük el, ami akár 2-3 nappal is növelheti a szállítási időt.

Az áru feladásáról minden esetben visszaigazoló emailt küldünk. Ha ennek ellenére az áru 5 napon belül nem érkezik meg, akkor keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy a küldjön email üzenetet :

 

 

A termék színe nem egyezik meg a képernyőn látottakkal.

Előfordulhat, hogy a színek felcserélődnek, ez esetben kérjük jelezze felénk és a terméket díjmentesen kicseréljük.

Amennyiben az adott szín megegyezik, de az árnyalat kissé eltér az Ön által elképzelttől, arra az a magyarázat, hogy gyakran a számítógépek képernyője nem pont ugyanazt a színmélységet mutatja, amit a termék a valóságban is. Ilyenkor is lehetőség van a reklamációra, illetve a vásárlási feltételeinknek megfelelően a rendelt áru ellenértékét visszafizetjük.

 

 

Hogyan tudunk a vákuumcsomagoló pumpával nagyobb vákuumot létrehozni?

A vákuum nagysága alapvetően a vákuumozandó tér kitöltetlen levegős részének és a vákuumpumpa lökettérfogatának arányától valamint a működtetési ciklusok számától függ. Tehát válasszunk kisebb vákuum tárolót vagy nagyobb pumpát illetve hosszabb ideig, tovább kell a vákuumozást végezni. Erről a témáról bővebb leírást talál a vákuumcsomagoló pumpák működéséről írt oldalunkon.

A vákuumpumpa működtetése nehézkes, nehezen szív, melyhez nagyobb erőkifejtés szükséges.

Mint minden hasonló pneumatikus szerkezet dugattyúgyűrűvel van ellátva, mely kenést igényel. Ez biztosítja a jó zárást és a dugattyú könnyed működését. Kenje be a gumigyűrűt a vásárolt szilikonzsírral a karbantartási utasításunk szerint.

Ha nem vásárolt korábban vagy már elfogyott, akkor olcsón utánrendelheti vagy használhat a kereskedelemben kapható szilikon kenőzsírt is.

 

 

Miért romlik meg az étel hamarabb, mint ahogy azt vákuumcsomagolva elvártuk volna?

A vákuumcsomagolás ill. annak formái egy nagyon jó eszköz arra, hogy az ételeket lég- és oxigénmentesen elzárja a külvilágtól, megakadályozva vagy legalábbis lassítva a romlasztó baktériumok szaporodását. Ugyanakkor a romlási folyamat függ a kiinduló állapottól, hogy mennyire volt friss az élelmiszer, függ az edény tisztaságától, a tárolás módjától (sötét vagy napos környezet) és hőmérséklettől. Ezenkívül a tárolt étel egyedi tulajdonságait is figyelembe kell venni. A baktériumoknak is rengeteg fajtája ismeretes, melyek mind különbözőképpen reagálnak az oxigénhiányra. Erról a témáról több oldalunkon is olvashat. Pl. az élelmiszerek tárolásáról menüpont alatt.

 

 

Miért nem zár a befőttesüveg avagy a légtelenített edény miért engedett le később ?

A vákuumszelepeinket hosszabb távon teszteltük és kiválóan működnek. Elképzelhető, hogy nem a leírásnak megfelelően, talán az oldalait felcserélve alkalmazta azokat. Esetleg a használat során az érintkező felülete szennyeződött. Tisztítással a probléma elhárítható.

Sokszor előfordul, hogy maga a befőttesüveg hibás vagy a lapka, esetleg mindkettő. Vagyis nem illeszkednek hermetikusan egymáshoz. Ez nem a mi hibánk, kérjük próbálkozzon másik üveggel vagy lapkával, de elképzelhető, hogy csak egy alapos tisztítást igényelnek.

 

 

Miért nem nyílik a befőttesüveg teteje?

A lapka és a befőttesüveg csatlakozását, azok tisztaságát nemcsak azért kell ellenőrizni, hogy a tároló edény vákuumozás utáni hosszú távú zárását biztosítsuk, hanem azért is, mert az esetleges szennyeződések erősen össze is „ragaszthatják” azokat. Néha véglegesen.

A másik ok lehet figyelmetlenség. A üvegek nyitását megelőzően a szelepeket mindig ki kell nyitni, azaz a vákuumot meg kell szüntetni. Különben a nyomáskülönbség olyan erősen leszoríthatja a lapkát, hogy az oldhatatlanná válik. Csakúgy mint a befőttek esetében.

 

 

Hasznos jótanácsok:

Sok kellemetlenségtől mentheti meg magát, ha az ételek vákuumozása előtt tájékozódik.

Olvassa el összegyűjtött jótanácsainkat az ételek tárolására történő előkészítéséhez !

Webáruház készítés