Termékek Menü
0

Kerámia öntőmassza légtelenítése házilag

Az öntőiszap vagy öntőmassza előállítása nagy körültekintést igényel. 

Különösen igaz ez, ha hobbi keramikusként dolgozunk, hiszen valószínűleg nem rendelkezünk az iparban használatos célgépekkel.

 

Az egyik leggyakoribb hiba, az öntőmasszákban a keverés során keletkezett levegőbuborékok, zárványok.

Ekkor ugyanis a termék égetése során levegővel teli üregek keletkeznek, az égetett kerámia tárgy felfúvódik, esetleg szétrobban.

 

De az apró zárványok is okozhatnak olyan esztétikai deformációt, ami miatt az alkotásunk a szemetes kukában végzi. Ráadásul gyakran a hiba csak a mázas égetést követően jelentkezik. Kézenfekvő megoldás tehát az öntőmaszák legtelenítése.

 

Otthoni körülmények között általában azt ajánlják, hogy a massza megkeveresé után mindenképpen hagyjuk pihenni az anyagot akár egy napig is.

Azonban a háztartásban mindenhol rendelkezésre álló befőttesüvegekben a buborékmentesítés rendkívül egyszerűen, gyorsan és hatékonyan elvégezhető. Már csak egy alkalmas vákuumpumpára illetve vákuumszelepre lesz szükségünk. De választhat csomagajánlataink közül is.

 

 

Termékeink kiválóan alkalmasak, ha otthon kezdő művészként vagy hobbi szobrászként dolgozunk kerámia és porcellán öntőmasszákkal, de bátran ajánljuk szilikon formát készítőknek is. A vákuumszivattyús géppel összevetve mindenképpen egy olcsó, de használható eszközhöz jutunk.