Elérhetőségünk

PROTOSIL KFT

☎+36-20-268 2103

☎+36-23-344 882

@ info@vakuumcsomagolo.hu

2071 Páty, Váradi József u. 2.

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Házhozszállítás

házhoz szállítás

Megmutatjuk a legolcsóbb vákuumos kenyértartót

Hogy a kenyértartó doboznál vajon van-e jobb megoldás? Úgy véljük, igen !

 

Napjainkban igen széles választékot találunk a különféle kenyerekből, zsömlékből, pékárukból. Vannak, akik nem is pékségekben vásárolnak, hanem maguk készítik el az általuk legjobbnak, legegészségesebbnek hitt alapvető élelmiszerünket, a kenyeret.

Az otthoni kenyérsürtés is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A hagyományos fehérkenyerek mellett fogyasztunk gluténmenteset, természetesen barnakenyeret mindenféle magokkal kisütve és terjedőben van a paleo kenyér is és még ki tudja hányféle különböző összetételű.

A kenyér frissen tartása levegőtől elzártan.  Igy hasznosíthatjuk az olcsó befőttesüvegeinket vákuumos kenyértartóként. Csak vákuumpumpa és szelep kell hozzá.

Kenyér tárolása vákuumban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy biztos: A kenyér a legtöbb ember mindennapi fogyasztásához tartozik, ezért ha nem akarunk naponta boltba menni, akkor valahogyan tárolni kell.

Hagyományosan nagyon sokféle módszert találtak már ki a kenyér tárolására. Az adott tartót készítik fából, fémből esetleg kerámiából és természetesen műanyagból is. Ezek többnyire tetszetős bútordarabok a konyhában és a bennük elhelyezett kenyérdarabot inkább csak eltakarják a szem elől, csak a nagyon durva "támadástól" védenek, pl. bogaraktól, legyektől.

Mi a helyzet a nedvességtartalommal ?

 

Tapasztalatból tudjuk, hogy a kenyér a levegővel érintkezve, annak páratartalmától függően 1-2 nap alatt megszárad. Esetleg meg is penészedik, gyorsan elveszíti finom lágy konzisztenciáját. Ennek kivédése úgy lehetséges, ha a kenyér tárolása légmentesen történik. Talán szokatlannak tűnhet nagyobb befőttesüvegeket erre a célra használni, nem is túl modern, de a frissesség megőrzése céljából megéri és gondoljunk arra is, hogy így kevesebb élelmiszer kerül a szemétbe.

De van úgy, hogy éppen a nedvesség, szikkadás ellen kell védekeznünk.

 

Nézzük az egyéb péksüteményeket, háztartási kekszet, perecet, ropit stb., és ide sorolhatjuk még a toast kenyeret, abonettet, puffasztott rizst és búzát, továbbá a különféle tésztákat is.

Igaz, hogy ezek a többnyire szárazárúk eltarthatóság szempontjából kiválóak, hiszen éppen száraz voltuk miatt a baktériumok nem tudnak bennük elszaporodni.

Háztartási keksz és tárolása légmentesen lezárt üvegben. Így elkerülhető a szikkadás és sokáig ropogós marad.

A keksz tartós tárolása

 

 

Sokan keresnek olyan megoldást, amikor az élelmiszer-tárolás elsődleges funkciója az élelmiszer állagának megörzése. (Ez az eset fordul elő pl. a fűszerek tárolásánál is, melyről egy másik oldalon írtunk.)

Különféle gasztroblogokon vagy fórumokon teszik fel a kérdést: Mit tegyünk, ha meg akarjuk őrizni a keksz vagy a szárazsütemények ropogósságát, hogy maradhat omlós? Ezesetben a tárolási mód nem fogyaszthatósági és eltarthatósági kérdés, hanem az állagmegtartásról szól.

 

Igen, furcsa módon erre ugyanazt a megoldást alkalmazhatjuk. Légmentesen, vákuumozott környezetben nincs lehetősége az élelmiszernek felvenni a levegő páratartalmát, s így őrizhetjük meg eredeti minőségét.

 

Kapcsolódó ajánlott termékek

Webáruház készítés