Termékek Menü

A pellet csali használata, felpuhítása, ízesítése

Protosil Kft.
2016. 01. 07. 23:05:12

Ma már minden horgász tudja, hogy mi is az a pellet.

Pellet csali használata. Vákuumpumpával aromásíthatjuk és gyorsan felpuhíthatjuk a horgász pellet.

Pellet csali használata - felpuhítás pumpával

 

 

 

 

Nos, ha mégis akad, aki nem tudná : - a pellet csali magas fehérjetartalmú szivacsos szerkezetű granulátum, mely rendkívűl sokféle íz- és illatvilágával változatos és szelektív horgászatot tesz lehetővé. Kivételes csalierővel bír és célzottan használható, főleg a nagytestű halakat vonzza.

 

 

Ha azt akarjuk, hogy hatását a vízben gyorsan kifejtse, akkor szükségünk van egy vákuumtérre, amiben a granulátum porózus szerkezetébe nedvességet, vizet esetleg egyéb ízanyagot juttathatunk, meggyorsítva ezzel a pellet csali felpuhulását.

 

Így időt spórolhatunk meg, nem kell kivárni a vízben egyébként magától is végbemenő spontán fellazulást és szétterjedést.

 

 

 1. Ha eldöntöttük, hogy mekkora mennyiségű pellet csalit szeretnénk használni, válasszuk ki a megfelelő befőttesüveget. Ennek űrtartalma legyen kb. kétszer akkora,  mint a pelletünk súlya.
 2. Öntsünk a pellet csalival töltött üvegbe annyi folyadékot, hogy azt éppen ellepje. A folyadék természetesen víz és aroma ill. ízanyag keveréke. Az arányokat és mennyiséget tetszésünk és tapasztalatunk szerint állíthatjuk be.
 3. Zárjuk le az üveget egy előre kilyukasztott befőttes lapkával, tegyük rá a szelepet, majd a vákuumpumpával (pellet pumpa) pumpáljuk ki a levegőt.
 4. Várjunk néhány percet és készen is vagyunk a csalival ! Az aromásított folyadék már ilyen rövid idő alatt is megfelelően diffundál a granulátumba. Miután az összes pellet lesüllyedt , hagyjuk őket a vízben attól függően, hogy milyen puha pelletre van szükségünk.

Már használhatjuk is az „előgyorsított" pelletet.

Az általunk gyártott vákuumpumpával (pellet pumpa), vákuumszeleppel és egy olcsó befőttesüveggel mindez könnyen megvalósítható.

Bár hasonló pellet pumpát más gyártók is kínálnak, ne feledjük, hogy ez a megoldás:

 • élelmiszertárolásra,  bormentésre   stb.  is jól használható, melyről a linkre kattintva olvashat bővebben .....
 • 5 literes befőttesüvegeket is gond nélkül légteleníthet, így egyszerre akár 3 kg csalit is előkészíthet.

 

Más gyártók által kínált pellet pumpák:

 • Browning
 • SonuBaits vagy Sonu Baits
 • Ringers
 • Sensas
 • G-PUMP
 • Shakespeare
 • Expanda