Az élelmiszerek tárolásáról

Az élelmiszerek tartósítása avagy konyhai tárolási praktikák:

Erről az oldalról olyan tartalmakra juthat, amik azok számára lehetnek hasznosak, akik odafigyelnek az egészséges táplálkozásra, takarékosan és tisztelettel bánnak az élelmiszerekkel.

Akár időhiány vagy az életritmusuk miatt fontos a minőségi ételtárolás vagy éppen a szezonális táplálkozásnál többre vágynak.

 

A különböző példák bemutatásánál nem általában az élelmiszerek ipari tárolására, raktározására vagy a vendéglátásban a törvény által előírt jogszabályi kötelezettségekre gondoltunk.

Olyan mindenki által elérhető otthoni tárolási trükkökre, amik lehetővé teszik, hogy a lehető legfrissebb ételekhez jussunk a főzéshez.  

  •  A modern ételtárolók és a hagyományos, de vákuumszeleppel vákuumozhatóvá alakítható befőttesüvegek fizikai jellemzőinek összehasonlítása.
  • A vákuumcsomagoló gép vagy kézi vákuumpumpa használata. De fontos magyarázatot kaphat arra is, hogy a vákuumfóliás módszer és a vákuum edényben történő tárolás hogyan egészíti ki egymást.
  •  Furcsa módon a kenyeret a kiszáradástól ugyanúgy mint a háztartási kekszet a nedvesség felvételétől vákuumozott befőttesüvegben óvhatjuk meg.