Az élelmiszerek tárolásáról
Az élelmiszerek tartósítása avagy konyhai tárolási praktikák:
Erről az oldalról olyan tartalmakra juthat, amik azok számára lehetnek hasznosak, akik odafigyelnek az egészséges táplálkozásra, takarékosan és tisztelettel bánnak az élelmiszerekkel.
Akár időhiány vagy az életritmusuk miatt fontos a minőségi ételtárolás vagy éppen a szezonális táplálkozásnál többre vágynak.
A különböző példák bemutatásánál nem általában az élelmiszerek ipari tárolására, raktározására vagy a vendéglátásban a törvény által előírt jogszabályi kötelezettségekre gondoltunk.
Olyan mindenki által elérhető otthoni tárolási trükkökre, amik lehetővé teszik, hogy a lehető legfrissebb ételekhez jussunk a főzéshez.
- Innen megtudhatja, hogy miért hasznos levegőtől elzártan tárolni a fűszereket.
- Itt összehasonlíthatja a hagyományosan illetve vákuumcsomagolva tárolt élelmiszerek eltarthatóságát.
- Praktikus tanácsokat kaphat a gyümöcs és zöldség jegesedés mentes fagyasztásához.
- Arról, hogy pl. aszalt gyümölcsöket nem csak a fogyaszthatóságuk, hanem a nyomelem- és vitamintartalmuk megőrzése miatt is érdemes légmentesen tárolni.
- A modern ételtárolók és a hagyományos, de vákuumszeleppel vákuumozhatóvá alakítható befőttesüvegek fizikai jellemzőinek összehasonlítása.
- A vákuumcsomagoló gép vagy kézi vákuumpumpa használata. De fontos magyarázatot kaphat arra is, hogy a vákuumfóliás módszer és a vákuum edényben történő tárolás hogyan egészíti ki egymást.
- Furcsa módon a kenyeret a kiszáradástól ugyanúgy mint a háztartási kekszet a nedvesség felvételétől vákuumozott befőttesüvegben óvhatjuk meg.
- 25 praktikus tanács az ételek vákuumtárolásra történő előkészítéséről.